Zapečena piletina sa karfiolom i spanaćem

Ljubitelji piletine i karfiola će se oduševiti ovim jednostavnim receptom.

Foto: Printscreen/Youtube/Ольга Матвей

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • manja glavica karfiola
  • 2 jajeta
  • 1 struk praziluka
  • šaka svežeg spanaća
  • 2 paradajza
  • 200 g kačkavalja
  • So i začini po ukusu
  • ulje
  • 1 kašičica majoneza

Kako se pravi zapečeni karfiol sa piletinom:

Karfiol isecite na kriške, kratko obarite pa poređajte po dnu pleha za pečenje i nauljite. Prelijte umućenim jajima koja ste posolili i pobiberili. Piletinu isecite na trakice i začinite. Stavite belo meso u posudu, pa dodajte majonez i seckan spanać. Sve dobro sjedinite rukama, pa poređajte preko karfiola. Preko poređajte iseckani paradajz, kao i mladi luk, pa onda sve pospite rendanim sirom. 

Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko pola sata.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako Izvor: Instagram/appetizing.tv