Brzi recept za faširane šnicle

Faširane šnicle su uvek dobra ideja za ručak.

Shutterstock

Sastojci:

  • 500 g mlevenog mesa
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 jaje
  • 2-3 kašike prezli (ili po potrebi)
  • So i biber po ukusu
  • ulje za prženje

Kako se prave šnicle:

U većoj činiji pomešajte mleveno meso, sitno iseckani crni luk, jaje, prezle, so, biber. Ukoliko volite možete da dodate i svež peršun. Smesu dobro izmesite rukama dok ne postane ujednačena i kompaktna. Ukoliko je potrebno dodajte malo vode. Rukama oblikujte smesu u šnicle veličine po vašoj želji, najčešće oko 1 cm debljine.

Savet:

Ako želite da šnicle budu još sočnije, možete dodati malo mleka ili pavlake u smesu.
Ako nemate puno vremena, možete skratiti prženje tako što ćete ih pržiti u manjem tiganju na višoj temperaturi, ali pazite da ne budu presušene.

Ako je smesa previše lepljiva, dodajte još malo prezli.

Pržite šnicle sa svake strane dok ne dobiju zlatno-smeđu boju i budu dobro pečene. 

Bonus video

This browser does not support the video element.

Kako se spremaju faširane šnicle?  Kurir televizija