Recept za sočne ćufte od pilećeg i goveđeg mesa

Sočne i mirisne ćufte od piletine i govedine pravo su domaće jelo koje se lako sprema i svi ga vole.
Goveđe i pileće ćufte Foto: Printscreen/Youtube/Вкусные советы

Sastojci:

  • 500 g mlevenog pilećeg mesa
  • 500 g mlevenog goveđeg mesa
  • 2 glavice crnog luka
  • 1 kašičica soli
  • Sveže mleven crni biber, po ukusu
  • 100 g prezli
  • 200 ml vode
  • Biljno ulje za prženje

Priprema:

Ko kaže da se pravo domaće jelo ne može spremiti brzo i lako? Ove ćufte od mešavine piletine i govedine sa crnim lukom su mekane, sočne i pune ukusa – taman da zamirišu cela kuća.

Savet:

Za dodatnu sočnost i bolji ukus, ostavite smesu da odmori u frižideru barem 30 minuta pre oblikovanja.

Sitno iseckajte crni luk, pa ga propržite na malo ulja dok ne omekša i zastakli se. Ostavite da se prohladi. U velikoj činiji sjedinite mleveno pileće i goveđe meso. Dodajte propržen luk, so i crni biber.

U posebnoj posudi pomešajte prezle i vodu, ostavite minut da nabubre, pa ih umešajte u meso. Sve dobro sjedinite rukama dok ne dobijete kompaktnu smesu. Ako je mekana, dodajte još malo prezli. Oblikujte ćufte srednje veličine.

U tiganju zagrejte ulje, pa pržite ćufte sa svih strana dok ne dobiju zlatnu koricu i budu pečene iznutra. Vadite ih na papirni ubrus da upije višak masnoće.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Pileće ćufte iz blendera Izvor: Instagram/foodiies_lifee