Pileći medaljoni u kikiriki sosu

Sočni pileći medaljoni u kikiriki sosu gotovi su za pola sata.
Pileći medaljoni u kikiriki sosu Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea (ili batak bez kosti)
  • So, biber po ukusu
  • 1 kašika ulja

Za sos:

  • 2 kašike kikiriki putera 
  • 1 kašika soja sosa
  • 1 kašika meda
  • 1 čen belog luka (sitno iseckan)
  • 1 kašičica sirćeta (ili limunovog soka)
  • 100 ml vode
  • Po želji: malo čili pahuljica

Priprema:

Brz ručak za piletinu u sosu iz jednog tiganja, a ukus kao iz azijskog restorana. Nema pohovanja, nema duge pripreme – samo par sastojaka i gotovi ste za pola sata.

Savet:

Koristite glatki, nezaslađeni kikiriki puter – daje najčistiji ukus bez dodatnih aroma.

Isecite pileće meso na manje medaljone. Posolite, pobiberite i kratko propržite na ulju dok ne dobije zlatnu boju.

U posebnoj činiji pomešajte sve sastojke za sos. Mešajte dok ne dobijete glatku smesu. Kad je meso gotovo, smanjite vatru i prelijte ga sosom. Kuvajte još 5–7 minuta dok se ne zgusne. Po želji pospite seckanim kikirikijem i svežim peršunom.

Ovo jelo se odlično slaže sa pirinčem, nudlama ili grilovanim povrćem.

Bonus video

This browser does not support the video element.

Najbolji način da napravite piletinu, spremaćete samo ovako Izvor: Instagram/appetizing.tv