Sastojci:
Za patlidžan:
- 2 patlidžana (iseći na kriške, posoliti i ostaviti da puste sok)
- 1 crveni luk (iseckan na kockice)
- 1/2 crvene paprike (iseckane)
- 2 jajeta
- 3 kašike brašna
- 100 g mocarele
- So, crni biber po ukusu
- ulje za prženje
Za bulgur:
- 1/2 šolje bulgura
- 1 šolja vode (oko 300 ml)
- Prstohvat soli
Priprema:
Kad se nema vremena za rernu, a hoće se nešto domaće i ukusno, ova pita iz tiganja stiže kao poručena. Plavi patlidžan, mirisno povrće i rastopljeni sir slože se kao lazanja, a sve mekano i toplo – pravo zadovoljstvo u svakom zalogaju. Lagani bulgur sa strane zaokružuje tanjir i čini da sve izgleda i miriše kao pun obrok, a pravi se gotovo sam od sebe.
Patlidžan izrendajte i posolite pa ostavite 10 ak min da pusti sok, potom procedite. U tiganju propržite crveni luk i papriku na malo ulja pa prebacite u činiju. U činiji umutite jaja sa brašnom, prstohvatom soli i bibera – napravite gusto testo. Dodajte i oceđeni patlidžan pa sve dobro sjedinite.
U tiganju zagrejte ulje pa polovinu smese od patlidžana rasporedite na dno tiganja kao palačinku. preko rasporedite proprženi luk i papriku i stavite rendani sir. Prekrijte ostatkom smese od patlidžana. Poklopite i pecite na srednjoj vatri 15 minuta. Zatim okrenite pomoću tanjira i pecite još 15 minuta s druge strane.
Za prilog, u šerpici skuvajte bulgur sa vodom i prstohvatom soli 15 minuta dok ne upije svu tečnost i omekša.
Bonus video
