Sastojci:
- 2 patlidžana
- 350 g čeri paradajza
- 1 čen belog luka
- 16 maslina
- 125 g mocarele
- bosiljak
- so, biber, origano, po ukusu
- maslinovo ulje
Recept za punjeni patlidžan po sicilijanskom receptu:
Kako biste pripremili patlidžan, prvo ga isecite po pola. Na svakoj polovini napravite dijagonalne useke sa obe strane. Prebacite patldižan na pleh obložen papirom za pečenje, pa ga posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Pecite na 200 stepeni oko pola sata.
Dok se patlidžan peče, iseckajte na pola čeri paradajz. Nožem izgnječite 1 čen belog luka. Pripremite tiganj i zagrejte maslinovo ulje u njemu. Ubacite čen belog luka, sveži bosiljak, i čeri paradajz. Zatim posolite, pobiberite i dodajte sušeni origano.
Promešajte, pržite, a zatim poklopite i ostavite da se dinsta 7-8 minuta. Izvadite na kraju bosiljak i beli luk i bacite. Mocarelu isecite na kriške. Patlidžan izvadite iz rerne, i viljuškom u sredini svake polovine pritisnite i napravite udubljenja. Zatim ubacite dinstani čeri paradajz u svaku polovinu. Preko paradajza rasporedite mocarelu, i na svaku polovinu stavite oko 4 masline.
Pecite ponovo u rerni na 180 stepeni C, sa ventilacijom, 10 minuta. Nakon toga izvadite iz rerne i ukrasite svežim bosiljkom. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i patlidžan sa belim lukom po španskom receptu.
Pročitajte kako da napravite kari od patlidžana i krompira
BONUS VIDEO
StvarUkusa
