Sastojci (za 4 sendviča):

  • 2 konzerve belog pasulja (po 440 g)
  • 150 g grčkog jogurta 
  • 1 kašika senfa
  • ½ šolje sitno seckanih kiselih krastavčića 
  • ⅓ šolje sitno seckanog crvenog luka
  • ⅓ šolje seckanog celera 
  • 1 čen belog luka (fino narendan ili zgnječen)
  • 1 kašika seckane sveže mirođije 
  • 1 kašika limunovog soka
  • So i biber po ukusu
  • 8 kriški tost hleba

Priprema:

Ako tražite laganu, osvežavajuću i zdravu opciju za doručak, užinu ili brzinski ručak, ovi sendviči su pravi izbor. Kremasta smeša od belog pasulja, kiselih krastavaca i jogurta osvežava, siti i priprema se bez kuvanja. Idealna su opcija i za poneti

Savet:

Smesa od pasulja može stajati u frižideru do 3–4 dana, pa je idealna i za obroke unapred. Po želji dodajte list zelene salate ili tanko seckan paradajz za još svežine.

Ocedite i isperite pasulj, pa ga stavite u veću činiju. Viljuškom ili gnječilicom za krompir zgnječite pasulj, ali ne skroz – ostavite malo teksture.

Dodajte jogurt, senf, krastavce, crveni luk, celer, beli luk, mirođiju i limunov sok. Začinite po ukusu solju i biberom. Sve dobro izmešajte dok se ne dobije ujednačena, kremasta smesa.

Tostirajte kriške hleba dok blago ne porumene. Namažite obilno smesu na jednu krišku hleba, poklopite drugom i poslužite.

Bonus video

00:15
Namaz od feta sira  Izvor: TikTok/ moribyan