Sastojci (za 4 sendviča):
- 2 konzerve belog pasulja (po 440 g)
- 150 g grčkog jogurta
- 1 kašika senfa
- ½ šolje sitno seckanih kiselih krastavčića
- ⅓ šolje sitno seckanog crvenog luka
- ⅓ šolje seckanog celera
- 1 čen belog luka (fino narendan ili zgnječen)
- 1 kašika seckane sveže mirođije
- 1 kašika limunovog soka
- So i biber po ukusu
- 8 kriški tost hleba
Priprema:
Ako tražite laganu, osvežavajuću i zdravu opciju za doručak, užinu ili brzinski ručak, ovi sendviči su pravi izbor. Kremasta smeša od belog pasulja, kiselih krastavaca i jogurta osvežava, siti i priprema se bez kuvanja. Idealna su opcija i za poneti
Ocedite i isperite pasulj, pa ga stavite u veću činiju. Viljuškom ili gnječilicom za krompir zgnječite pasulj, ali ne skroz – ostavite malo teksture.
Dodajte jogurt, senf, krastavce, crveni luk, celer, beli luk, mirođiju i limunov sok. Začinite po ukusu solju i biberom. Sve dobro izmešajte dok se ne dobije ujednačena, kremasta smesa.
Tostirajte kriške hleba dok blago ne porumene. Namažite obilno smesu na jednu krišku hleba, poklopite drugom i poslužite.
Bonus video