Kremaste salate su odlično posluženje za slave, rođendane i praznike, ali ih možete jesti i sa parčetom hleba, ili uz kiflice. Recept za domaću pileću salatu koji vam donosimo u nastavku je toliko kremast da ćeta ga mazati na hleb i jesti kao sendvič. Tajna je u sosu koji sadrži i majonez i pavlaku, ali i u tome kako seckate meso.

Sastojci:

  • 500 g kuvanog pilećeg mesa 
  • 1 stabljika celera, sitno iseckana
  • 1 stabljika zelenog luka, sitno iseckana
  • 80 g oraha, grubo iseckanih 
  • 3 kašike sitno iseckanih kiselih krastavaca
  • 1 kašika sitno seckane mirođije
  • Sos:
  • 135 g majoneza 
  • 135 g kisele pavlake
  • 2 kašičice senfa
  • 1 1/2 kašike limunovog soka 
  • 1/2 kašičice belog luka u prahu 
  • 3/4 kašičice kuhinjske soli
  • 1/4 kašičice bibera
  • Još:
  • puter, za mazanje na hleb
  • 20 kriški belog tost hleba 

Priprema:

Piletinu iseckajte što sitnije možete, ili je izblendajte. Pomešajte sastojke za sos u činiji. Prelijte piletinu sosom. Dodajte celer, praziluk. orahe, kisele krastavce i mirođiju. Mešajte dok se ne sjedini. Namažite hleb puterom, pa namažite pilećom salatom. Preklopite drugom kriškom tost hleba, pa po želji odstranite kore i presecite na oblik trougla.

Izvor: Stvar ukusa

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE