Sastojci:
- 3 patlidžana
- 2 jajeta
- 100 g kačkavalja
- 100 g feta sira
- šaka peršuna
- 1 čen belog luka
- 2 kašike majoneza
- 1 paradajz za dekoraciju
- so i biber po ukusu
- ulje - za prženje
Recept za prolećne patlidžan rolnice:
Kako biste napravili prolećne rolnice, patlidžane isecite po dužini na kriške debljine oko 3-5 mm. Stavite kriške patlidžana u činiju, dobro ih posolite i ostavite 15 minuta da puste sok. Posle 15 minuta isperite patlidžane hladnom vodom i osušite papirnim ubrusima.
Pripremljene kriške stavite u zagrejan tiganj sa malom količinom ulja i pržite na srednjoj vatri dok ne porumene sa obe strane. Za fil narendajte kačkavalj na sitno rende. Feta sir i kuvana jaja narendajte na krupno rende. Sitno iseckajte malu vezu peršuna. U činiju stavite rendani sir, jaja, seckani peršun, sitno naseckani beli luk i malo posolite i pobiberite. Dodajte 1-2 kašiku majoneze i promešajte.
Za ukras isecite mali paradajz na trake. Na jednu ivicu prženog patlidžana stavite kašičicu fila. Na fil stavite list peršuna i traku paradajza. Patlidžan sa filom uvijte u rolat. Na ovaj način urolajte sve kriške patlidžana sa filom. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i salata rolnice sa šunkom idealne za predjelo.
Pročitajte kako da napravite i lazanja rolnice gotove za pola sata!
BONUS VIDEO
StvarUkusa
Salata od belog pasulja i ljutike za post na vodi
Jednostavni uštipci od pirinča
Dva sastojka kojima možete da zamenite jaja i čokoladu
Hrskavi kromboloni - spoj kroasana i krofne sa bogatim čokoladnim punjenjem
Kako očistiti drvenu dasku za sečenje