Sastojci:

  • 3 patlidžana
  • 2 jajeta
  • 100 g kačkavalja
  • 100 g feta sira
  • šaka peršuna
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike majoneza
  • 1 paradajz za dekoraciju
  • so i biber po ukusu
  • ulje - za prženje
Po želji patlidžan pohujte:

Patlidžan možete i da pohujete tako što ćete da ga uvaljate u brašno, umočite u jaje pa u prezle. Nakon pohovanja ga ubacite na petnaestak minuta u rernu, biće još hrskaviji.

Recept za prolećne patlidžan rolnice:

Kako biste napravili prolećne rolnice, patlidžane isecite po dužini na kriške debljine oko 3-5 mm. Stavite kriške patlidžana u činiju, dobro ih posolite i ostavite 15 minuta da puste sok. Posle 15 minuta isperite patlidžane hladnom vodom i osušite papirnim ubrusima.

Pripremljene kriške stavite u zagrejan tiganj sa malom količinom ulja i pržite na srednjoj vatri dok ne porumene sa obe strane. Za fil narendajte kačkavalj na sitno rende. Feta sir i kuvana jaja narendajte na krupno rende. Sitno iseckajte malu vezu peršuna. U činiju stavite rendani sir, jaja, seckani peršun, sitno naseckani beli luk i malo posolite i pobiberite. Dodajte 1-2 kašiku majoneze i promešajte.

Za ukras isecite mali paradajz na trake. Na jednu ivicu prženog patlidžana stavite kašičicu fila. Na fil stavite list peršuna i traku paradajza. Patlidžan sa filom uvijte u rolat. Na ovaj način urolajte sve kriške patlidžana sa filom. Servirajte i uživajte! Možda ćete želeti da napravite i salata rolnice sa šunkom idealne za predjelo.

Pročitajte kako da napravite i lazanja rolnice gotove za pola sata!

BONUS VIDEO

Brze rolnice od tikvica Izvor: Brze rolnice od tikvica

StvarUkusa