Sastojci:

  • 3 krastavca
  • 3 paradajza
  • 1 crni luk
  • 1 zelena paprika
  • 100 g oraha
  • pola veze peršuna
  • 4-5 kašika maslinovog ulja
  • 3-4 kašike limunovog soka
  • so po ukusu

Priprema:

Ako volite lagane, osvežavajuće salate bogate aromama, ova salata je pravi izbor. Salata kombinuje hrskavo povrće, orahe i začine koji je čine savršenom za prolećne dane, ali i kao dodatak uz razna jela.

Dodajte masline ili seckane orahe za dodatnu teksturu i bogatstvo ukusa.

Salata se odlično slaže uz jela sa roštilja, humus ili falafel.

Krastavce, paradajz, papriku i luk sitno iseckajte na kockice. Orahe grubo iseckajte nožem ili ih kratko sameljite. U velikoj činiji pomešajte povrće, orahe i sitno seckani peršun. Posolite i prelijte maslinovim uljem i limunovim sokom. Dobro promešajte kako bi se svi ukusi sjedinili. Ostavite salatu u frižideru 10-15 minuta pre serviranja kako bi se arome još bolje prožele.

Bonus video

Kako se pravi najbolja grčka salata Izvor: Kako se pravi najbolja grčka salata