Kada su napolju vrućine, ljudi se češće odlučuju za lagana jela, kao što su obrok salate. Možete da ih pravite samo od povrća, a možete da ih obogatite sastojcima kao što su belo meso, kuvana jaja, slanina... Jedna od najpopularnijh je svakako Cezar, a ona je poznata po svom preukusnom prelivu. Italijani su otkrili kako da napravite dresing kojim možete da poboljšate bilo koju salatu, a koji podseća na dobro poznati ukus.
- Sastojci:
- 1/4 šolje sirćeta
- 2 kašike limunovog soka
- 1/3 šolje maslinovog ulja
- 1/2 šolje majoneza
- 2 čena belog luka
- 1/2 kašičice sušenog bosiljka
- 1/2 kašičice sušenog origana
- 1/2 kašičice sušenog peršuna
- 1/2 kašičice sušenog timijana
- 2 kašičice meda
- 1/4 šolje parmezana
- nekoliko kašika vode, po potrebi
Priprema:
U teglu sipajte sirće, limunov sok, maslinovo ulje, majonez, začine, med, parmezan, so i biber. Zatim zatvorite teglu i dobro promućkajte. Preliv je gotov, a ako je previše gust dodajte nekoliko kašika vode.Možete da ga držite do 5 dana u frižideru, a odlično se slaže uz sve salate.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem