Kada su napolju vrućine, ljudi se češće odlučuju za lagana jela, kao što su obrok salate. Možete da ih pravite samo od povrća, a možete da ih obogatite sastojcima kao što su belo meso, kuvana jaja, slanina... Jedna od najpopularnijh je svakako Cezar, a ona je poznata po svom preukusnom prelivu. Italijani su otkrili kako da napravite dresing kojim možete da poboljšate bilo koju salatu, a koji podseća na dobro poznati ukus. 

  • Sastojci:
  • 1/4 šolje sirćeta
  • 2 kašike limunovog soka
  • 1/3 šolje maslinovog ulja
  • 1/2 šolje majoneza
  • 2 čena belog luka
  • 1/2 kašičice sušenog bosiljka
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 1/2 kašičice sušenog peršuna
  • 1/2 kašičice sušenog timijana
  • 2 kašičice meda
  • 1/4 šolje parmezana
  • nekoliko kašika vode, po potrebi 

Priprema: 

U teglu sipajte sirće, limunov sok, maslinovo ulje, majonez, začine, med, parmezan, so i biber. Zatim zatvorite teglu i dobro promućkajte. Preliv je gotov, a ako je previše gust dodajte nekoliko kašika vode.Možete da ga držite do 5 dana u frižideru, a odlično se slaže uz sve salate. 

Izvor: Stvar ukusa