Tetracini testenina je čuveni italijasnki recept za špagete u kremastom sosu sa sočnom piletinom i pečurkama. Svaki zalogaj je pravo zadovoljstvo, a ako uživate u italijanskim specijalitetima, onda ovaj ne smete da zaobiđete. Oni su poznati po jelima od testetnine, a svako prestavlja malo remek delo zbog savršene kombinacije sastojaka koji se super dopunjuju.
- Sastojci:
- 500 g špageta
- 2 kašike putera
- 500 g bataka bez kostiju
- Za sos:
- 4 kašike putera, neslanog
- 500 g pečuraka
- 2 čena belog luka
- 1 crni luk
- 4 kašike brašna
- 2 šolje mleka
- 1 šolja pavlake za kuvanje
- 2 šolje pilećeg bujona
- 2 šolje seckanog tvrdog sira
Priprema:
U tiganju istopite puter, pa dodajte meso koje ste posolili i pobiberili sa obe strane. Pržite, pa izvadite meso iz tiganja i ostavite da se ohladi. U isti tiganj dodajte puter, pa seckane pečurke i pržite dok ne omekašaju. Zatim dodajte sitno secakni crni i mleveni beli luk. Posle minut, dva posolite i pobiberite, pa promešajte. Pomešajte brašno i mleko, tako da ne ostanu grudvice i sipajte u tiganj. Dobro promešajte. zatim dodajte pavlaku za kuvanje i bujon (pravi se tako što kocku super pomešate sa 2 šolje ključale vode). Opet posolite i pobiberite, a onda kuvajte dok se ne zgusne, uz povremeno mešanje. Šolju secaknog sira dodajte u sos i mešajte dok se ne otopi, pa dodajte kuvane špagete i meso koje ste sitno iseckali. Sipajte u pleh, pa pospite preostalim seckanim sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 160°C oko 25 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus