Pijace i prodavnice su pune raznovrsnog povrća, a to znači da možete da pravite preukusna jela. Sataraš je starinsko jelo koje se sprema od jeftinih sastojaka, uglavnom povrća, ali možete da dodate i meso, ako spadate u one koji ne mogu da zamisle ručak bez njega. Danas vam predlažemo da napravite što jednostavniji sataraš koji ćete obogatiti tikvicama i patlidžanom, a pikantan ukus će mu dati i ljuta papričica. Lako i brzo se sprema, a svi će biti oduševljeni ukusom.
- Sastojci:
- 700 g patlidžana
- 3 paprike
- 2 tikvice
- 3-4 paradajza
- 1 crni luk
- 3 čena belog luka
- 1/2 ljute papričice
- 1 kašičica slatke paprike
- 1 kašičica sušenog bosiljka
- 1 kašičica sušenog korijandera
- 2 kašičice šećera
- malo peršuna
Priprema:
Patlidžan isecite i stavite u posudu, pa posolite. Ostavite 10-ak minuta da odstoji. U tiganju na maslinovom ulju propržite crni luk iseckan na rebarca, začinite, a kada on omekša dodajte seckanu papriku i tikvice. Promešajte i poklopite, pa kuvajte 10 minuta. Dodajte patlidžan koji ste oprali i ocedili, pa promešajte i kuvajte još 15 minuta. Nakon toga dodajte isečen paradajz i šećer, promešajte i ponovo poklopite, pa kuvajte još 10 minuta. Stavite i mleveni beli luk, pa i ljutu papričicu isečenu na kolutove. Promešajte i ostavite još 2 minuta. Pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem