Fritata je italijasnko jelo koje je kombinacija omleta i kiš lorena. U nju može da se dodaje raznovrsno povrće, ali u zavisnosti od ukusa možete da dodate i slaninu, šunku, sir... Ovaj specijalitet možete da služite za doručak, ali isto tako može da menja bilo koji obrok, zbog svog bogatog ukusa.
- Sastojci:
- 8 jaja
- 80 ml pavlake za kuvanje
- 3 kašike maslinovog ulja
- 1/2 šolje seckanog crnog luka
- 4 čena belog luka
- 1 šolja seckane paprike
- 1 šolja seckanog krompira
- 1 šolja seckane tikvice
- 2 šolje spanaća
- 1,5 šolja iseckanog sira
Priprema:
Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i posolite. U tiganju zagrejte ulje i dodajte seckani crni luk, opet malo posolite i pržite dok ne omekša. Dodajte mleveni beli luk i secaknu papriku, krompir i tikvice. Nastavite da pržite dok povrće ne omekša. Preko povrća sipajte 1/2 šolje sira, pa dodajte smesu sa jajima. Zatim pospite preostali sir i ostavite još 5 minuta na šporetu. Prebacite u zagrejanu rernu i pecite na 200°C oko 8 minuta. Začinite po želji.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem