Italijanski specijaliteti su poznati u celom svetu, a najčuveniji su paste, pice i lazanje. Danas su originalni recepti prilagođeni svima, pa tako ima nešto za svačiji ukus. Već smo vam otkrili kako Italijani prave lazanju,a danas vam predlažemo da umesto meso i bešamela, napravite ovu sa spanaćem i 3 vrste sira. Ukusna je i super je ako želite nešto lagano.
- Sastojci:
- 12 kora za lazanje
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 crni luk
- 1 čen belog luka
- 450 g spanaća
- 3 šolje marinara sosa (može paradajz)
- 3,5 šolje rikote
- 1/2 šolje mocarela sira
- 1/4 šolje parmezana
Priprema:
U šerpu sipajte vodu i kada proključa stavite kore i kuvajte ih nekih 6-7 minuta. Ocedite ih, pa poređajte u nauljeni tepsiju. U velikom tiganju zagrejte ulje. Dodajte seckani crni luk i dinstajte 5 minuta, zatim dodajte mleveni beli luk i ostavite još 30 sekundi. Dodajte spanać, pa kuvajte dok ne bude gotov, samo vodite računa on je brzo spreman. Ocedite i ostavite sa strane. Preko kore premažite paradajz sos, pa poređajte rikora sir, a onda i smesu sa spanaćem. Poređajte mocarelu, a onda pospite i parmezan. Tako ređajte još 2 sloja istim redom. Poslednji sloj su kore, pa rikota, zatim smesa sa spanaćme, a onda mocarela i parmezan. Pokrijte tepsiju aluminijumskom folijom i pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 35 minuta. Skinite foliju i pecite još 10 minuta.
Izvor: Stvar ukusa
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem