Sastojci:
- 150 g bulgura (sirov)
- 300 ml vode
- 20 g putera
- 400 g paradajza
- 1 manja veza peršuna
- 2-3 struka mladog luka
- malo sveže nane
- Sok od 1/2 limuna
- So, crni biber po ukusu
- 1–2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Lagano, osvežavajuće i jednostavno jelo koje miriše na leto. Idealan prilog uz roštilj, ribu ili laganu večeru na terasi. Priprema traje kratko, a ukus osvaja na prvu.
Operite bulgur pod mlazom vode i ocedite. U šerpi otopite puter, dodajte bulgur i propržite ga 2–3 minuta uz mešanje. Sipajte vodu, poklopite i kuvajte na laganoj vatri 10–15 minuta, dok ne upije tečnost. Ostavite da se ohladi.
U međuvremenu, sitno naseckajte paradajz, peršun, zeleni luk i nanu. U većoj činiji pomešajte ohlađeni bulgur sa seckanim povrćem i začinskim biljem. Dodajte limunov sok, posolite, pobiberite i prelijte maslinovim uljem. Dobro promešajte.
Bonus video