Sastojci:

  • 1 krastavac, isečen na kolutiće
  • 2 šargarepe isečene na kolutiće
  • 240 g iseckanog ljubičastog kupusa
  • 240 g iseckanog običnog kupusa
  • 1/2 crvene jabuke, isečene na kolutove
  • 1/2 zelene jabuke isečene na kolutove
  • šaka isečenih listova zelene salate
  • šaka iskidanih listova kelja
  • 4 kašike maslinovog ulja
  • prstohvat soli i bibera
  • sok od polovine limuna

Za preliv:

  • 10 bobica grožđa
  • 2 kašičice meda
  • 1/2 zelene jabuke
  • 1/2 crvene jabuke
  • 1/2 kuvane cvekle
  • sok od pola limuna
Zašto je korisno da jedete kupus?

Kupus je niskokalorična namirnica, bogata vitaminima i mineralima. Sadrži velike količine vitamina C, K, vlakana i fitonutrijente poput glukozinolata.

Recept za salatu krcatu povrćem sa prelivom od grožđa i meda:

Kako biste napravili salatu, prvo iseckajte sastojke i prebacite ih u činiju. Prelijte ih maslinovim uljem, posolite i pobiberite, i prelijte sokom od limuna. Dobro promešajte rukom i ostavite u frižideru.

Zatim napravite preliv za salatu. Sve sastojke za preliv izblendirajte, dok ne dobijete strukturu pirea. Zatim salatu izvadite iz frižidera i prelijte ovim dresingom. Po želji ukrasite semenkama bundeve. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i viralnu letnju salatu od krastavca, krompira i tunjevine.

Pročitajte kako se pravi mediteranska salata sa crnim pasuljem i maslinama

BONUS VIDEO

00:10
Kako se pravi najbolja grčka salata Izvor: Instagram/ _eating_with_emily

StvarUkusa