Sastojci:
- 1 krastavac, isečen na kolutiće
- 2 šargarepe isečene na kolutiće
- 240 g iseckanog ljubičastog kupusa
- 240 g iseckanog običnog kupusa
- 1/2 crvene jabuke, isečene na kolutove
- 1/2 zelene jabuke isečene na kolutove
- šaka isečenih listova zelene salate
- šaka iskidanih listova kelja
- 4 kašike maslinovog ulja
- prstohvat soli i bibera
- sok od polovine limuna
Za preliv:
- 10 bobica grožđa
- 2 kašičice meda
- 1/2 zelene jabuke
- 1/2 crvene jabuke
- 1/2 kuvane cvekle
- sok od pola limuna
Recept za salatu krcatu povrćem sa prelivom od grožđa i meda:
Kako biste napravili salatu, prvo iseckajte sastojke i prebacite ih u činiju. Prelijte ih maslinovim uljem, posolite i pobiberite, i prelijte sokom od limuna. Dobro promešajte rukom i ostavite u frižideru.
Zatim napravite preliv za salatu. Sve sastojke za preliv izblendirajte, dok ne dobijete strukturu pirea. Zatim salatu izvadite iz frižidera i prelijte ovim dresingom. Po želji ukrasite semenkama bundeve. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i viralnu letnju salatu od krastavca, krompira i tunjevine.
Pročitajte kako se pravi mediteranska salata sa crnim pasuljem i maslinama
BONUS VIDEO
StvarUkusa