Sastojci:

  • 880 g crnog pasulja, iz konzerve
  • 1 mali ljubičasti luk
  • 1/2 krastavca
  • 1 crvena paprika
  • 120 g maslina bez koštica
  • 20 g seckanog peršuna, 15 grama
  • 60 g izmrvljenog feta sira, 30 grama
  • morska so i crni biber

Za preliv:

  • 45 ml maslinovog ulja
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašičica sušenog origana
  • 1/4 kašičice suše majčine dušice
  • morska so i crni biber
Savet plus:

Poslužite na sobnoj temperaturi ili čak ohlađeno, može se čuvati 3 do 4 dana u frižideru.

Recept za mediteransku salatu sa crnim pasuljem i maslinama:

Kako biste napravili ovu salatu, prvo napravite preliv. Dodajte maslinovo ulje u malu posudu zajedno sa limunovim sokom, sitno izrendajte beli luk, dodajte origano, majčinu dušicu i začinite morskom solju i crnim biberom, pa umutite dok se dobro ne sjedini i ostavite sa strane da se ukusi spoje.

Ocedite crni pasulj u cediljku, isperite pod vodom, zatim otresite višak vode i prebacite pasulj u veliku posudu. Sitno iseckajte luk, krastavac, crvenu papriku i tanko isecite masline.

Dodajte iseckane sastojke u činiju sa crnim pasuljem, zajedno sa seckanim peršunom i izmrvljenim feta sirom, začinite morskom solju i crnim biberom, zatim prelijte dresingom i lagano mešajte dok se dobro ne sjedini. Možda ćete želeti da napravite i salatu od pečene cvekle, mocarele i rukole.

Pročitajte kako se pravi osvežavajuća salata sa tikvicama i feta sirom

BONUS VIDEO

00:10
Slaganje salate kao u restoranima Izvor: TikTok/inspo_by_rio_

StvarUkusa