Sastojci:
- 880 g crnog pasulja, iz konzerve
- 1 mali ljubičasti luk
- 1/2 krastavca
- 1 crvena paprika
- 120 g maslina bez koštica
- 20 g seckanog peršuna, 15 grama
- 60 g izmrvljenog feta sira, 30 grama
- morska so i crni biber
Za preliv:
- 45 ml maslinovog ulja
- 1 kašika limunovog soka
- 1 čen belog luka
- 1 kašičica sušenog origana
- 1/4 kašičice suše majčine dušice
- morska so i crni biber
Recept za mediteransku salatu sa crnim pasuljem i maslinama:
Kako biste napravili ovu salatu, prvo napravite preliv. Dodajte maslinovo ulje u malu posudu zajedno sa limunovim sokom, sitno izrendajte beli luk, dodajte origano, majčinu dušicu i začinite morskom solju i crnim biberom, pa umutite dok se dobro ne sjedini i ostavite sa strane da se ukusi spoje.
Ocedite crni pasulj u cediljku, isperite pod vodom, zatim otresite višak vode i prebacite pasulj u veliku posudu. Sitno iseckajte luk, krastavac, crvenu papriku i tanko isecite masline.
Dodajte iseckane sastojke u činiju sa crnim pasuljem, zajedno sa seckanim peršunom i izmrvljenim feta sirom, začinite morskom solju i crnim biberom, zatim prelijte dresingom i lagano mešajte dok se dobro ne sjedini. Možda ćete želeti da napravite i salatu od pečene cvekle, mocarele i rukole.
Pročitajte kako se pravi osvežavajuća salata sa tikvicama i feta sirom
BONUS VIDEO
StvarUkusa
