Sastojci:
- 1 krastavac, tanko isečen
- 3 mlada krompira, tanko isečena
- 110 g tunjevine
- ½ ljubičastog luka
- 2 pune kašike grčkog jogurta
- 2 kašike peršuna ili vlašca, sitno iseckanog
- 3 kašike ceđenog limunovog soka
- 1 kašika maslinovog ulja
- 1 kašika začina za krompire
- ½ kašičice morske soli
- ½ kašičice bibera
Recept za salatu od krastavca, krompira i tunjevine:
Kako biste napravili ovu salatu, mladi krompir tanko isecite, isperite pod hladnom vodom, ocedite, stavite u posudu pogodnu za mikrotalasnu, poklopite i zagrevajte u mikrotalasnoj na najjačoj snazi 5 minuta ili dok ne omekšaju. Ostavite da se hlade nekoliko minuta.
Dok se krompir priprema, tanko isecite krastavac i ljubičasti luk i stavite ih u veliku činiju ili posudu. U istu posudu dodajte komadiće tunjevine, grčki jogurt, limunov sok, maslinovo ulje, peršun i/ili vlašac, začin za sve vrste krompira, morsku so i biber. Pažljivo dodajte ohlađeni krompir preko.
Lagano promešajte u posudi dok se dobro ne sjedini. Servirajte odmah ili držite u frižideru do serviranja. Uživajte! Možda ćete želeti da napravite i mediteransku salatu sa crnim pasuljem i maslinama.
Pročitajte kako se prave tri salate sa krastavcima koje ćete jesti celo leto
BONUS VIDEO
StvarUkusa
