Sastojci:

  • 1 krastavac
  • 200 g kuvanih leblebija 
  • 1/2 crvene ili žute paprike
  • 50 g maslina
  • 200 g paradajza (čeri ili običnog)
  • Malo svežeg peršuna
  • 1 crveni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 kašika limunovog soka
  • 1 kašičica meda
  • So i biber po ukusu
  • 2–3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Ova salata je pravo letnje osveženje – lagana, zasitna i puna boja, ukusa i zdravih sastojaka. Idealna je kao samostalan obrok, za poneti ili kao prilog uz roštilj i druga jela.

Savet:

Ako imate vremena, ostavite salatu da odstoji 15–20 minuta u frižideru – ukusi će se lepo povezati i biće još ukusnija.

Operite povrće. Krastavac, papriku i paradajz isecite na kockice ili kriške. Crveni luk tanko narežite, a beli luk sitno iseckajte. U velikoj činiji pomešajte sve povrće, dodajte kuvane leblebije, masline i seckani peršun.

U manjoj posudi umutite limunov sok, med, maslinovo ulje, so i biber. Prelijte dresing preko salate i dobro promešajte.

Bonus video

00:11
Cezar salata sa makaronama  Izvor: Instagram/veganfeedgram