Sastojci:
- 1 krastavac
- 200 g kuvanih leblebija
- 1/2 crvene ili žute paprike
- 50 g maslina
- 200 g paradajza (čeri ili običnog)
- Malo svežeg peršuna
- 1 crveni luk
- 1 čen belog luka
- 1 kašika limunovog soka
- 1 kašičica meda
- So i biber po ukusu
- 2–3 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Ova salata je pravo letnje osveženje – lagana, zasitna i puna boja, ukusa i zdravih sastojaka. Idealna je kao samostalan obrok, za poneti ili kao prilog uz roštilj i druga jela.
Operite povrće. Krastavac, papriku i paradajz isecite na kockice ili kriške. Crveni luk tanko narežite, a beli luk sitno iseckajte. U velikoj činiji pomešajte sve povrće, dodajte kuvane leblebije, masline i seckani peršun.
U manjoj posudi umutite limunov sok, med, maslinovo ulje, so i biber. Prelijte dresing preko salate i dobro promešajte.
Bonus video
