Sastojci:
- 450 g iseckane kuvane piletine
- 2 velika jajeta
- 75 g majoneza
- 40 g brašna
- 3 kašike sveže mirođije, sitno iseckane
- 3/4 kašičice soli ili po ukusu
- 1/8 kašičice crnog bibera
- 1 kašičica limunove kore, plus kriške limuna za serviranje
- 150 g mocarela sira, rendanog
- 2 kašike maslinovog ulja za prženje
- 60 g prezli
Recept za faširane šnicle od sira i piletine:
Kako biste napravili šnicle, prvo u velikoj posudi za mešanje umutite 2 jajeta, majonez, brašno, 3 kašike mirođije, 1/2 kašičice soli, 1/8 kašičice crnog bibera i 1 kašičicu limunove kore. Dodajte iseckanu piletinu i rendanu mocarelu, pa mešajte dok piletina ne bude dobro obložena testom.
Poklopite posudu i stavite smesu u frižider na najmanje 30 minuta. Koristite kašiku za sladoled da biste podelili smesu na 12-15 komada, a zatim oblikujte pljeskavice debljine 1,2 cm. Umočite obe strane u prezle. Stavite veliki tiganj na srednju vatru.
Dodajte 1 kašiku maslinovog ulja i polovinu šnicli. Pržite 3-4 minuta sa svake strane dok ne porumene, dodajući još ulja po potrebi. Ponovite sa preostalim pljeskavicama. Čim se šnicle sklone sa vatre, pospite ih solju i iscedite svež sok od limuna preko njih. Uživajte. Možda ćete želeti da napravite i faširane šnicle od krompira i povrća sa sirom.
Pročitajte kako se prave faširane šnicle od tunjevine - jeftino i jednostavno
BONUS VIDEO
StvarUkusa