Pohovane šnicle punjene sirom, hrskave spolja, a sočne iznutra

Hrskave pohovane šnicle punjene kačkavaljem spajaju sočno meso i topljeni sir u svakom zalogaju.
Pohovane šnicle punjene sirom Foto: Printscreen/Youtube/Ricette di Casa Mia

Sastojci:

  • 1 crni luk
  • Maslinovo ulje (za prženje luka)
  • So i biber po ukusu
  • 1 paprika (ljuta ili ne, po izboru)
  • 650 g mlevenog mesa
  • 1 jaje
  • 2 kašike prezli za smesu za šnicle
  • Svež peršun (sitno seckan)
  • 150 g kačkavalja (isečen na komade)
  • 100 g prezli (za pohovanje)
  • ulje (za prženje)

Priprema:

Ove šnicle kriju pravo iznenađenje – sočno mleveno meso spolja, a iznutra otopljeni sir koji se razvlači pri svakom zalogaju. Hrskava korica i pun ukus začina čine ih savršenim glavnim jelom za porodični ručak ili posebnu priliku. Poslužite ih uz pire krompir, salatu ili domaći hleb i imaćete obrok za pamćenje.

Savet:

Sir će ostati mek i topao ako šnicle poslužite odmah nakon prženja.

Sitno iseckajte luk i propržite ga na malo maslinovog ulja dok ne omekša i blago porumeni. Dodajte i papriku pa i nju upržite.

U većoj činiji pomešajte mleveno meso, proprženi luk, so, crni biber, jaje, dve kašike prezli i seckani peršun. Dobro izmešajte rukama dok ne dobijete ujednačenu smesu.

Od smese oblikujte šnicle, u sredinu svake stavite parče kačkavalja i zatvorite meso tako da sir bude potpuno obuhvaćen. Uvaljajte svaku šniclu u prezle.

U tiganju zagrejte biljno ulje i pržite šnicle sa obe strane dok ne dobiju zlatno-smeđu koricu i meso se ispeče do kraja. Poslužite tople, uz prilog po želji.

Bonus video

This browser does not support the video element.

ŠNICLE PUNJENE KAJMAKOM ZA TILI ČAS! Domaćice, zaboravite na rernu, pomoću OVOG TRIKA meso je gotovo za tren oka! (VIDEO) Izvor: Kurir televizija