Lažne pice mogu biti tako ukusne, čak i kada se podloga ne pravi od testa. Isprobajte lažnu picu za koju se podloga pravi od kupusa i krompira. Krompir se renda i meša sa jajima, pa se raspoređuje po kupusu. Ova lažna pica od krompira i kupusa služi se uz neodoljiv sos od majoneza i pavlake. U recept ide kineski kupus, ali ukoliko ga nemate, možete koristiti i obični.

Sastojci:

  • 1 glavica kineskog kupusa
  • 2-3 krompira
  • 1 kašičica soli
  • prstohvat bibera
  • 2 čena belog luka
  • 1 čašica mešavine biljnih začina
  • 1 žuta paprika
  • 3 paradajza
  • 1 stabljika mladog luka
  • 12 kašika paste paradajz sosa
  • 100 g mocarele
  • Za sos:
  • 1/2 šolje pavlake
  • 2-3 kašike majoneza
  • 1-2 kisela krastavca
  • 1 čen belog luka
  • so po ukusu
  • biber po ukusu

Recept za lažnu picu od kupusa i krompira:

Prepolovite kineski kupus za lažnu picu po dužini, pa isekcajte obe polovine do tvrdih korena. Ubacite isekcan kupus u činiju, pa prelijte ključalom vodom i  špatulom stisnite kupus. Ostavite tako da odstoji 10-15 minuta. U drugu činiju ubacite izrendan krompir, pa ga prelijte vodom, promešajte i procedite. U trećoj činiji ubacite jaja, dodajte so i biber, pa umutite. U umućena jaja dodajte krompir i dobro promešajte. Ocedite isekcan kupus za lažnu picu, pa ga najpre rasporedite u 6 loptica po plehu za pečenje obloženom pek papirom, a potom ravnomerno kupus rasporedite po plehu. Preko dodajte jaja i krompir, a onda i usitnjene čenove belog luka. Pospite mešavinom biljnih začina, pa lagano promešajte špatulom. Uklonite unutrašnjost paprike, iseckajte je, ravnomerno rasporedite po plehu, pa utisnite laganijim pokretima. Pecite 25 minuta na 180°C. Paradajz isecite na kolutove, kao i mladi luk. Dodajte paradajz sos, pa ga premažite kuhinjskom silikonskom četkicom. Preko lažne pice rasporedite paradajz i mladi luk, pa pospite izrendanom mocarelom. Pecite lažnu picu na 180°C oko 10-15 minuta. Pomešajte pavlaku i majonez, pa dodajte izrendane kisele krastavce i ustinjen čen belog luka. Začinite sos solju i biberom po ukusu. Pomešajte sve sastojke za sos, pa ga služite uz čažnu picu. Preporučujemo i lažnu picu sa korama za pitu.

BONUS VIDEO:

Lažna pica sa sirom i šunkom Instagram/screenshot/foodiies_lifee

 I