NAJBOLJI PRILOG SADA KAO ZASEBNO JELO: Pečeni krompir iz tiganja - recept koji je postao popularan za kratko vreme

Pečeni krompir iz tiganja možete da služite kao prilog uz neko meso, ali i kao zaseban obrok.

Printscreen/YT/Ricette di Casa Mia

Bilo da je u pitanju pomfrit, pečeni krompir, pire krompir... Svaku verziju ovog povrća prosto obožvamo. To je svima omiljeni prilog, a pogotovo deci. Sada možete da probate da ga napravite i na ovaj način. Sve što vam treba je 4 sastojka, kao i začini i maslinovo ulje. 

Peče se u tiganju poklopljno, a rezultat je fenomenalan. Možete da poslužite za ručak ili večeru. Takođe, možete da poslužite samo sa salatom, ali i sa nekim mesom po izboru. Uživajte. 

Sastojci:

  • 1 kg krompira 
  • so, biber, tucana, paprika, origano
  • 50 g parmezana 
  • 2 kašike brašna 
  • maslinovo ulje
  • 100 g sira 

Priprema:

Isecite krompir na kolutove. Stavite u posudu, pa začinite, dodajte parmezan i brašno, promešajte dobro. U tiganj sipajte maslinovo ulje, poređajte 2 reda krompira, zatim opet malo začinite sa tucanom paprikom i biberom, stavite isečeni kačkavalj preko, pa ostatak krompira. Poklopite i pecite na laganoj vatri nekih 30 minuta. Okrenite i pecite još 5-10 minuta. 

Izvor: stvarukusa.rs