KAD SE ZAGRIZE FIL CURI, A KORICA KRCKA: Lisnata pita sa punjenjem koje podseća na mimoza salatu

Pita od lisnatog testa koja se brzo pravi.

Printscreen/Youtube/Appetizing.tv-Baking Recipes

Nikad nije bilo lakše napraviti pitu. Nema ređanja i razvlačenja kora, samo gotovo lisnato testo. Fil napravite po svom ukusu, možete staviti, kačkavalj, šunku, paprike, kuvana jaja, majonez, pavlaku. Tako fil može da liči na rusku ili mimoza salatu. Vi odaberite onu koja vam je draža.

Sastojci:

  • 1 kg gotovog lisnatog testa (2 kore)
  • 2 crvene paprike
  • 100 g rendanog sira 
  • 100 g krem sira
  • 200 g šunke
  • 1 jaje

tepsija/ kalup prečnika 25 cm

Priprema:

Lisnato testo izbockajte viljuškom. Najbolje bi bilo da bude okruglo, ali može i četvrtasto. Jednu koru stavite u tepsiju koja je obložena papirom za pečenje. Papriku i šunku iseckajte na sitne kockice, a sir izrendajte. Sve pomešajte u jednoj činiji sa krem sirom. Zatim tu smesu stavite preko lisnate kore, utapkajte da bude ravnomerno. Prekrijte drugim delom testa, premažite ga jajetom i pecite na 180 stepeni 40 minuta.