PLJESKAVICE OD BELOG MESA: Svi će želeti da znaju tajnu ovako sočnog mesa

Pljeskavice od belog mesa su odličan ručak.

Tanja Đorđević

Umesto mlevenog mesa sad koristite piletinu za pljeskavice neverovatnog ukusa. Sve sastojke sjedinite u blenderu i oblikujte pljeskavice. Uopšte ne morate da prljate puno sudova, a ako želite da budu još zdravijte pecite ih u rerni na pek papiru, bez kapi ulja. Možete da ih jedete uz parče hleba i salatu, a možete i sa pire krompirom. Dodajte i malo jogurta u smesu ako želite da meso bude sočnije i mekše. Uživajte! 

Sastojci:

  • 500 g pilećeg filea
  • 1 jaje
  • 5 kašika prezli
  • 2 čena belog luka
  • so, biber, suvi začin, začinska paprika, peršun po ukusu

Priprema:
U blender stavite sve sastojke i ustinite tako da dobijete kompaktnu smesu. Oblikujte pljeskavice i pržeti ili pecite u rerni. 

Recept poslala Tanja Đorđević