GRATINIRANI KROMPIR IZ RERNE: Može kao predjelo ili dodatak mesu - sočno, kremasto a brzo se sprema

Krompir na ovaj način spremaćete stalno.

Printscreen/Youtube/The Perfect Home

Ovako pripremljen krompir odličan je kao dodatak mesu, a možete ga jesti i kao poseban obrok uz salatu. Sve što treba da uradite je da izrendate krompir i pomešate ga sa parmezanom, lukom i jajima.

Sastojci:

  • 3 glavice luka
  • 800 g krompira 
  • 2 šake parmezana
  • 2 jajeta
  • maslinovo ulje 
  • so

Priprema:

Crni luk iseckajte i propržite na maslinovom ulju. Krompir ogulite, operite i izrendajte. Dodajte mu propržen luk, parmezan i jaja. Promešajte i posolite. Sipajte u vatrostalnu posudu, poravnajte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 50 minuta. Služite toplo.

Izvor: Stvar ukusa