POHOVANI KROMPIRIĆI IZ RERNE: Mogu kao prilog mesu ili predjelo - hrskavi, slasni a brzo se prave

Isprobajte krompir na ovaj način.

Shutterstock

Krompir je omiljeni prilog jelima od mesa jer se može napraviti kao pire, pržen, skuvan, zapečen. Takođe možete mu dodati razne začine i tako obogatiti ukus. Recept koji sledi je veoma aromatičan i ide uz sve.

Sastojci:

  • 3-4 krompira
  • 3 jajeta
  • 1 šolja parmezana, narendanog
  • ¼ šolje peršuna, seckanog
  • 1 kašika origana
  • 1 kašičica paprike
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica bibera
  • ½ kašičice tucane paprike

Priprema:

Zagrejte rernu na 190ºC. Krompir isecite na pola, a zatim uzmite polovinu i isecite na četvrtine. Umutiti 3 jaja. Sjedinite preostale sastojke u posebnoj posudi. Svaku krišku premazati jajima, a zatim premazati suvom mešavinom, dok nije potpuno pokrivena. Stavite na podmazan pleh i pecite 30 minuta. Ostavite da se ohladi 5 minuta.

Izvor: Stvar ukusa