PILAV SA POVRĆEM I VIRŠLAMA: Starinski recept zamenite modernom verzijom - peče se samo 20 minuta (VIDEO)

Umesto klasičnog napravite pilav sa povrćem i viršlama.

Printscreen/YT/Cookrate - Italia

Ako volite starinski pilav sa piletinom, ovaj veslih boja će vam se isto dopasti. Bogat je raznovrsnim povrćem koje mu znatno poboljšava ukus. Priprema ne zahteva previše truda i vremena, a garantovano će vam se dopasti. Ako volite da ima više mesa, slobodno dodajte još par viršli. 

Pročitajte i kako da napravite pirinač koji sigurno uspeva iz prvog pokušaja. 

Sastojci:

  • 600 g pirinča 
  • 2 viršle 
  • 1/2 šargarepe 
  • 1 crvena paprika 
  • 1 tikvica 
  • 150 g brokolija 
  • 25 ml maslinovog ulja
  • 3 jajeta 
  • 150 ml pavlake za kuvanje 
  • 150 g mocarele 

Priprema:

Vatrostalnu posudu premažite puterom, pa sipajte pirinač koji ste pre toga skuvali. Viršle, tikvice, papriku, šargarepu iseckajte i pomešajte, pa dodajte blanširani brokoli. Posolite i pobiberite, pa pospite origanom i nauljite. Dobro promešajte. Sipajte povrće preko pirinča. Jaja umutite sa pavlakom za kuvanje, pa prelijte preko povrća. Pospite rendanom mocarelom. Pecite u rerni na 180°C oko 20 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa