KROMPIR PEČEN U TIGANJU: Poseban šmek daje prepečena slanina koja krcka u ustima i sir koji se topi (VIDEO)

Krompir više ne morate da pečete u rerni, i u tiganju je super, pogotovo ako dodate slaninu i sir.

Printscreen/YT/ Home kitchen with Danny

Kao prilog možete da napravite pečeni krompir iz tiganja, a možete ga jesti i kao obrok. Za potpuni užitak dodajte prepečenu slaninu koja krcka u ustima i sir koji se topi. Sastojke uglavnom imate kod kuće i ne koštaju vas puno, a napravićete neodoljivo jelo koje će se svideti i deci, ali i starijima.  

Sastojci:

  • 800 g krompira 
  • 300 g slanine 
  • 300 g tvrdog sira 
  • 1 jaje 
  • 2 kašike kukuruznog skroba 
  • so, biber, začinska paprika, origano

Priprema: 

Krompir isecite na kolutove, pa začinite i dodajte kukuruzni skrob. U tiganju zagrejte malo maslinovog ulja i poređajte kolutove krompira, malo ih preklapajući. Poklopite i pecite nekih 6 minuta. Krompir okrenite i pecite 3 minuta na laganoj vatri, isto poklopljen. Umutite jaje i zalijte krompir. Opet poklopite i ostavite nekih 3 minuta. Pečeni krompir izvadite na tanjir, pa u tiganj sipajte novi krompir, poređajte isto kao prethodni. Pecite sa jedne strane poklopljen, pa okrenite i poređajte poređajte sir i slaninu, prethodno pecite slaninu u tiganju 2 minuta na jakoj vatri. Na sir i slaninu stavite prvi krompir koji ste izvadili na tanjir. Pospite rendanim sirom. Pokrijte tiganj poklopcem i ostavite još 6 minuta na nižoj temepraturi. Pospite peršunom.

Izvor: Stvar ukusa