Ljudi često pohuju ili griluju belo meso, pa vam predlažemo da napravite lagane i ukusne pljeskavice od piletine. Mogu da se jedu i same, ali kao prilog možete da spremite zanimljiv pire od karfiola ili neku osvežavajuću salatu. Sastojke već imate kod kuće, a pročitajte i kako da napravite domaću mocarelu.
Sastojci:
- 2 pileća filea
- peršun, mirođija
- 3 jajeta
- 80 g mocarela sira
- 3 kašike majoneza
- 50 g brašna
Priprema:
Piletinu isecite na kockice. Dodajte seckani peršun i jaja. Dobro promešajte, pa dodajte rendanu mocarelu i majonez. Posolite, pobiberite i pospite belim lukom u prahu. Dobro promešajte. Zatim dodajte i brašno i sve lepo sjedinite. Kašikom vadite smesu i stavljajte u zagrejano ulje. Pržite dok ne budu spremni.
Izvor: Stvar ukusa