KARAMELIZOVANA ŠARGAREPA OSVOJIĆE VAS NA PRVI ZALOGAJ: Brzo se sprema, a odličan je prilog uz meso

Kao prilog poslužite karamelizovanu šargarepu.

Stvar Ukusa

Karamelizovana šargarepa je super prilog uz meso, npr. krmenadle. Pire krompir ili spanać svi vole, ali ako malo želite da promenite i iznenadite ukućane, napravite šargarepu na ovaj način. Deca će joj se posebno obradovati i ješće više povrća. Pomorandža i med joj daju slatkast ukus i ovaj prilog čine baš zanimljivim. 

Sastojci: 

  • veći komad putera 
  • sok od 1 pomorandže 
  • pomorandžina kora 
  • 3-4 šargarepe
  • 1 kašičica meda 

Priprema: 

Isecite šargarepu na kolutove, pa istopite puter u šerpi. Zatim dodajte šargarepu, a posle 2-3 minuta dodajte koru od pomorandže i sok. Dobro promešajte i kuvajte poklopljeno nekih 10-ak minuta. Zatim dodajte med i lepo promešajte da se sve sjedini. 

Izvor: Stvar ukusa