PILEĆI ŠTAPIĆI IZ RERNE: Ispecite ih bez kapi ulja, a marinada će posebno omekšati meso

Napravite hrskave i sočne pileće štapiće bez kapi ulja.

Printscreen/YT/Gallagher's Grub

Ako ste ljubitelj pohovane piletine, onda će vas ovaj recept sigurno oduševiti. Hrskavi i savršeno začinjeni pileći štapići koji nisu prženi u dubokom ulju, već u rerni, daleko su zdravija varijanta. Možete da se igrate ukusima i da dodajte začine po želji, a poslužite ih uz domaći kečap ili neki drugi umak.

Sastojci:

  • 400 g pilećeg filea
  • 100 g brašna
  • 100 g prezli
  • 160 ml mleka
  • 1 kašičica soli
  • 1 kašičica belog luka u prahu
  • 1 kašičica origana
  • 1 kašičica začinske paprike
  • 1 kašičica bibera
  • (dodajte začine po ukusu)

Priprema:

Piletinu isecite na trakice debljine oko jedan centimetar. U dubljoj činiji pomešajte mleko sa svim začinima, stavite piletinu i sve dobro izmešajte, da se meso lepo sa svih strana marinira. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite u frižideru na dva sata. U tanjiru pomešajte brašno i prezle, pa štapiće dobro uvaljate u ovu smesu, da se lepo oblože. Ređajte ih u pleh obložen pek papirom i pecite na 200 stepeni oko 15 minuta ili dok ne dobiju zlatastu koricu.

Izvor: Stvar ukusa 

KUVAJMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT i OSVOJITE VREDNE NAGRADE