Kupus i pečerke spadaju u jeftinije namirnice, a koriste se svakodnevno u raznim receptima. Zimi najviše volimo da jedemo kiseli kupus i jela kao što su sarme i podvarak, ali od slatkog kupusa takođe mogu da se naprave neka od najukusnijih jela. Jedan od takvih recepta je upravo ovaj za prženi kupus sa pečurkama i šargarepom koji možete da jedete i kada postite.
- Sastojci:
- 250 g pečuraka
- 1 crni luk
- 1 šargarepa
- 250 g svežeg kupusa
- peršun
Priprema:
U tiganju propržite seckan crni luk, pečurke i rendanu šargarepu. Zatim dodajte kupus isečen na trake, ili izrendan, posolite i pobiberite, promešajte i ostavite da povrće omekša. Zatim servirajte.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA POSNA JELA i osvojite VREDNE NAGRADE