ZAPEČENO POVRĆE SA SIROM: Jednostavno rešenje za preukusan ručak koji će osvojiti i najveće izbirljivce

U nastavku teksta pročitajte recept za zapečeno povrće sa sirom.

Printscreen/YT/ Frische Rezepte

Od povrća mogu da se pripreme neka od najukusnijih jela, a upravo je takav i ovaj recept. Zapecite raznovrsno povrće kao što je karfiol, brokoli, paprika, paradajz..., pa preko svega sipajte ukusan preliv i pospite sirom. Ovo jelo će vas oduševiti već na prvi zalogaj, a priprema je nikad lakša, pa uspeva i početnicima u kuhinji. 

  • Sastojci:
  • 1 brokoli
  • 400 g karfiola 
  • 4 kašike mleka 
  • 1 crni luk 
  • 1 šargarepa
  • 1 čen belog luka
  • 2 paprike 
  • par komada čeri paradajza
  • 4 jajeta 
  • 5 kašika ulja 
  • 130 g brašna 
  • 500 ml mleka 
  • peršun 
  • mirođija 
  • 150 g tvrdog sira 

Priprema: 
Brokoli isecite na cvetove, pa stavite šerpu i prelijte vodom. Posolite i sipajte 2 kašike mleka. Kuvajte dok ne proključa, pa ostavite još 2 minuta. Procedite i sipajte u vatrostalnu posudu. Isti postupak je i sa karfiolom. Isecite ga na cvetove, pa sipajte u šerpu i prelijte vodom. Posolite i sipajte 2 kašike mleka, pa kuvajte dok ne proključa. Procedite i sipajte u vatrostalnu posudu. u tiganju na malo ulja propržite sitno seckan crni luk i kada omekša dodajte seckanu šargarepu. Zatim pola minuta pre nego što će povrće biti gotovo dodajte mleveni beli luk. Promešajte i sipajte u vatrostalnu posudu. Promešajte i dodajte papriku isečenu na trake. Dodajte i čeri isečen na polovine. Umutite jaja, pa ih posolite i pobiberite. Dodajte ulje i brašno i lepo sjedinite, pa sipajte mleko. Dobro promešajte i dodajte seckani peršun i mirođiju. Prelijte preko povrća i pospite rendani sirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 40 minuta.

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE