PIKANTNI SATARAŠ SA PATLIDŽANOM I TIKVICAMA: Brzinski ručak bez mesa koji Srbi obožavaju

Sataraš je jednostavno jelo koje mnogi vole.

Printscreen/YT/ Erstaunliche Rezepte

Pijace i prodavnice su pune raznovrsnog povrća, a to znači da možete da pravite preukusna jela. Sataraš je starinsko jelo koje se sprema od jeftinih sastojaka, uglavnom povrća, ali možete da dodate i meso, ako spadate u one koji ne mogu da zamisle ručak bez njega. Danas vam predlažemo da napravite što jednostavniji sataraš koji ćete obogatiti tikvicama i patlidžanom, a pikantan ukus će mu dati i ljuta papričica. Lako i brzo se sprema, a svi će biti oduševljeni ukusom. 

  • Sastojci:
  • 700 g patlidžana 
  • 3 paprike 
  • 2 tikvice 
  • 3-4 paradajza 
  • 1 crni luk 
  • 3 čena belog luka
  • 1/2 ljute papričice 
  • 1 kašičica slatke paprike 
  • 1 kašičica sušenog bosiljka 
  • 1 kašičica sušenog korijandera 
  • 2 kašičice šećera 
  • malo peršuna

Priprema: 
Patlidžan isecite i stavite u posudu, pa posolite. Ostavite 10-ak minuta da odstoji. U tiganju na maslinovom ulju propržite crni luk iseckan na rebarca, začinite, a kada on omekša dodajte seckanu papriku i tikvice. Promešajte i poklopite, pa kuvajte 10 minuta. Dodajte patlidžan koji ste oprali i ocedili, pa promešajte i kuvajte još 15 minuta. Nakon toga dodajte isečen paradajz i šećer, promešajte i ponovo poklopite, pa kuvajte još 10 minuta. Stavite i mleveni beli luk, pa i ljutu papričicu isečenu na kolutove. Promešajte i ostavite još 2 minuta. Pospite seckanim peršunom. 

Izvor: Stvar ukusa