KAKO SE PRAVI FRITATA: Italijanski specijalitet pun raznovrsnog povrća i sira (VIDEO)

Fritata nije teška za pripremu, a Italijani obožavaju da je jedu.

Pritnscreen/YT/Preppy Kitchen

Fritata je italijasnko jelo koje je kombinacija omleta i kiš lorena. U nju može da se dodaje raznovrsno povrće, ali u zavisnosti od ukusa možete da dodate i slaninu, šunku, sir... Ovaj specijalitet možete da služite za doručak, ali isto tako može da menja bilo koji obrok, zbog svog bogatog ukusa. 

  • Sastojci: 
  • 8 jaja
  • 80 ml pavlake za kuvanje 
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 1/2 šolje seckanog crnog luka
  • 4 čena belog luka 
  • 1 šolja seckane paprike
  • 1 šolja seckanog krompira
  • 1 šolja seckane tikvice 
  • 2 šolje spanaća
  • 1,5 šolja iseckanog sira 

Priprema:

Umutite jaja sa pavlakom za kuvanje i posolite. U tiganju zagrejte ulje i dodajte seckani crni luk, opet malo posolite i pržite dok ne omekša. Dodajte mleveni beli luk i secaknu papriku, krompir i tikvice. Nastavite da pržite dok povrće ne omekša. Preko povrća sipajte 1/2 šolje sira, pa dodajte smesu sa jajima. Zatim pospite preostali sir i ostavite još 5 minuta na šporetu. Prebacite u zagrejanu rernu i pecite na 200°C oko 8 minuta. Začinite po želji. 

Izvor: Stvar ukusa