Jednostavna jela su praktična kada želite nešto na brzinu, a opet ukusno i zdravije od sendviča. Ćufte mnogi vole, a mi vam predlažemo da isprobate i ovu verziju bez mesa. Napravite ćufte od karfiola i sira, a možete da ih poslužite uz umak ili salatu. Super je što se ove ćufte prave od jeftinih sastojaka, a preukusne su.
Pročitajte i kako se prave šnicle od karfiola po receptu Gordona Remzija.
Sastojci:
- 1/2 karfiola
- 1 crni luk
- 1/4 veze peršuna
- 1 čen belog luka
- 30 ml ulja
- 2 jajeta
- 200 g tvrdog sira
- 160 g ovsenih pahuljica
Recept za ćufte od karfiola (bez mesa):
Karfiol isecite na kockice, pa ga skuvajte. Procedite i kada se ohladi sitno iseckajte ili sitno izblendirajte. Zatim u posudu dodajte seckani crni luk, peršun, mleveni beli luk, maslinovo ulje, jaja i rendani sir. Na kraju dodajte ovsene pahuljice (cele ili mlevene) i dobro začinite. Sjedinite smesu za ćufte bez mesa rukama, pa oblikujte ćufte i poređajte na pleh obložen pek papirom. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 25-30 minuta.
Pročitajte i ovo: Ćufte bez mesa - kako se pravi falafel
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa