Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom spadaju među omiljena jela u Srbiji. Ako volite da ih jedete, a možda ne volite meso ili samo želite da probate nešto drugačije, mi vam predlažmo da probate ćufte od tikvica i ovesnih pahuljica koje su krcate raznovrsnim povrćem, kao i sirom. Neverovatno su ukusne i lake za pripremu.
- Sastojci:
- 5 kašika ovsenih pahuljica
- 1 tikvica
- 1 kašičica soli
- 100 g tvrdog sira
- 1 šargarepa
- 2 jajeta
- 1 veza peršuna
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
Priprema:
U blenderu sameljite ovsene pahuljice, pa stavite u posudu i dodajte rendani sir. Tikvicu izrendajte, pa posolite i ostavite 15 minuta da pusti sok. Zatim ih dobro ocedite i dodajte u smesu, a onda dodajte i rendanu šaragarepu, rendani krompir, jaja, seckani peršun i mleveni beli luk. Sve dobro sjedinite i oblikujte ćuftice. Pokvasite pek papir, pa stavite na pleh i poređajte ćufte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
Lagana Rafaelo torta
Pečeno pile sa kestenjem
Kako da napravite karamel kocke
Zapečena pasta sa tunjevinom i paradajzom
Dečji svet je veći od ekrana: Priznanje za kampanju sa svrhom