Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom spadaju među omiljena jela u Srbiji. Ako volite da ih jedete, a možda ne volite meso ili samo želite da probate nešto drugačije, mi vam predlažmo da probate ćufte od tikvica i ovesnih pahuljica koje su krcate raznovrsnim povrćem, kao i sirom. Neverovatno su ukusne i lake za pripremu. 

  • Sastojci:
  • 5 kašika ovsenih pahuljica 
  • 1 tikvica
  • 1 kašičica soli 
  • 100 g tvrdog sira 
  • 1 šargarepa
  • 2 jajeta
  • 1 veza peršuna
  • 2 čena belog luka
  • 1 krompir

Priprema:

U blenderu sameljite ovsene pahuljice, pa stavite u posudu i dodajte rendani sir. Tikvicu izrendajte, pa posolite i ostavite 15 minuta da pusti sok. Zatim ih dobro ocedite i dodajte u smesu, a onda dodajte i rendanu šaragarepu, rendani krompir, jaja, seckani peršun i mleveni beli luk. Sve dobro sjedinite i oblikujte ćuftice. Pokvasite pek papir, pa stavite na pleh i poređajte ćufte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta. 

BONUS VIDEO: 

Recept za ćufte od tikvica TikTok/ fitgreenmind

Izvor: Stvar ukusa