Ćufte u paradajz sosu sa pire krompirom spadaju među omiljena jela u Srbiji. Ako volite da ih jedete, a možda ne volite meso ili samo želite da probate nešto drugačije, mi vam predlažmo da probate ćufte od tikvica i ovesnih pahuljica koje su krcate raznovrsnim povrćem, kao i sirom. Neverovatno su ukusne i lake za pripremu.
- Sastojci:
- 5 kašika ovsenih pahuljica
- 1 tikvica
- 1 kašičica soli
- 100 g tvrdog sira
- 1 šargarepa
- 2 jajeta
- 1 veza peršuna
- 2 čena belog luka
- 1 krompir
Priprema:
U blenderu sameljite ovsene pahuljice, pa stavite u posudu i dodajte rendani sir. Tikvicu izrendajte, pa posolite i ostavite 15 minuta da pusti sok. Zatim ih dobro ocedite i dodajte u smesu, a onda dodajte i rendanu šaragarepu, rendani krompir, jaja, seckani peršun i mleveni beli luk. Sve dobro sjedinite i oblikujte ćuftice. Pokvasite pek papir, pa stavite na pleh i poređajte ćufte. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 45 minuta.
BONUS VIDEO:
Izvor: Stvar ukusa
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus