Ostalo

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

NAPRAVITE DOMAĆE JABUKOVO SIRĆE: Potrebno je malo truda, a sastojci su praktično džabe

Domaće jabukovo sirće je bolje od kupovnog.

 Kako se pravi jabukovo sirće Izvor: Shutterstock

Jabukovo sirće je deo svakog domaćinstva i može da se kupi u svakoj prodavnici. Mi vam predlažemo da odvojite vreme i napravite domaće jabukovo sirće, jer ne samo da je ukusnije, nego je i zdravije. Možete da koristite razno voće, ali najpopularnije su jabuke. Sirće dodajemo u salate i vekovima je jedna od glavnih namirnica u mnogim kuhinjama. 

  • Sastojci:
  • 5 jabuka
  • 1/2 šolje šećera
  • voda

Priprema:

Dobro operite jabuke, pa ih ogulite i sitno iseckajte. Sipajte u sterilisane tegle ili flaše do pola. Pomešajte vodu i šećer i kuvajte dok se šećer skroz ne istopi, pa kada se tečnost ohladi sipajte u tegle ili flaše sa jabukama. Pokrijte čistom gazom i vežite gumicom. Stavite na tamno i toplo mesto i ostavite dve nedelje. Kada primetite da jabuke počinju da padaju na dno tegle i osetite aromu alkohola, tečnost je potrebno procediti kroz gazu ili cediljku. Proceđenu tečnost sipajte u nove sterilisane flaše (bez jabuka). Pokrijte čistom gazom i vežite gumicom. Vratite na tamno i toplo mesto i ostavite nekih 3-4 nedelje. Ako vam je previše kiselo razblažite sa malo vode. Ponovo procedite i spremno je za korišćenje.

BONUS VIDEO: 

Pogledajte

00:55
Mirisno sirće za čišćenje
Izvor: INSTAGRAM/jess_mom4real
Izvor: INSTAGRAM/jess_mom4real

Izvor: Stvar ukusa 

Šta ćete danas spremati? Ideje za brze, jednostavne i ukusne obroke te čekaju svakog dana na Viberu. PRIJAVI SE OVDE.

Više na ovu temu

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Recepti

Trikovi i saveti