Ćufte u paradajz sosu su omiljeni ručak svih Srba. Obično se služe sa pire krompirom, a ako volite ove mesne lopticesigurno će vam se dopasti i ćufte od tikvica. Tikvice su zdravo povrće od kojeg mogu da se prave najrazličitija jela, a ovo je definitivno jedno od najukusnijh.Obavezno isprobajte recept za ćufte od tikvica u paradajz sosu jer će vas oduševiti, a lako se spremaju. 

  • Sastojci:
  • 3 srednje tikvice
  • 2 čena belog luka 
  • malo svežeg bosiljka (može sušeni) 
  • 1 jaje 
  • 200 g prezli
  • 100 g parmezana (može bilo koji tvrdi sir) 
  • 2 kašičica brašna
  • 1 konezrva pelata (može i paradajz sos) 

Priprema:

Izrendajte tikvice, pa ih stavite u posudu koju ste obložili čistom krpom. Posolite i ostavite 10 minuta, pa umotajte tikvice u krpu i procedite svu vodu. Prebacite ih u suvu činiju i dodajte mleveni beli luk, seckani bosiljak, prezle i parmezan. Posolite i pobiberite. Oblikujte ćufte i propržite ih u tiganju u kojem ste ugrejali malo ulja. Vadite ih na ubrus da se ocede. U suv tiganj sipajte pelat i brašno, pa dobro premšajte. Kad krene da ključa dodajte ćutfte i ostavite još nekih 5 minuta. 

Izvor: Stvar ukusa 

HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE