Italijani su čuveni po pastama, a najpoznatije su bolonjeze.Amerikanci su poboljašali ukus čuvenim špagetama, dodavši im sir i raznovrsne začine. Predlažemo vam da isprobate ovaj fantastičan recept, a najbolje od svega je što se sprema u jednoj posudi, pa nema ni puno sudova za pranje. Uživajte!
- Sastojci:
- 450 g mlevenog mesa (po izboru)
- 300 g tvrdog sira (najbolje žuti čedar)
- 1/2 crnog luka
- 1 secakni pelat
- 1 kašičica tucane paprike
- 2-3 čena belog luka
- 2 kašike svežeg peršuna
- 250 g špageta
- 400 ml bujona
- 1/2 kašičice belog luka u prahu
- 1/2 kašičice crnog luka u prahu
- 1/2 kašičice slatke paprike
- 1/2 kašičice origana
- 1/2 kašičice čilija
Priprema:
Propržite mleveno meso sa sitno seckanim crni i belim lukom. Kada je meso gotovo dodajte seckani pelat, sve začine (sem peršuna) i bujon. Promešajte, pa dodajte i špagete. Sipajte i malo vode da budite sigurni da su špagete natopljene. Kuvajte dok sos ne krene da ključa, a onda poklopite i kuvajte još 15 minuta. Povremeno promešajte. Zatim skinite poklopac, promešajte i kuvajte još 2-3 minuta. Onda dodajte rednani sir i opet poklopite, pa ostavite na šporetu dok se sir ne otopi. Pospite seckanim peršunom.
Izvor: Stvar ukusa
HAJDE DA KUVAMO ZAJEDNO! Pošaljite nam svoj NAJBOLJI RECEPT ZA NOVOGODIŠNJU I BOŽIĆNU TRPEZU i osvojite VREDNE NAGRADE
Čorba od karfiola sa kiselom pavlakom
Korpice sa belim mesom i paprikama
Hladno svinjsko pečenje za svečani ručak
Brend Bakina Tajna predstavio nove proizvode: Mediteranski umaci u susret hladnim danima
Slagana slavska salata sa paradajzom i kačkavaljem