Jednostavni obroci su super kada želite nešto brzo, a ukusno. Mnogi se tada odlučuju za obrok salate, ali prženo povrće je takođe super izbor. Njega možete da služite samo uz parče hleba, ali i uz neko meso. Mi vam predlažemo ovaj fantastičan recept za povrće koji sadrži patlidžan, tikvicu, papriku, paradajz. Dosta podseća na bećerac ili sataraš, a prirpema je zaista jednostavna, pa uspeva svima.
Sastojci:
- 1 veći patlidžan
- 1 crni luk
- 1 paprika
- 3-4 čena belog luka
- 1 veća tikvica
- 350 g paradajza
- 1 kašičica začinske paprike
- 1 kašičica tucane paprike
- 1 kašika bujona od povrća
- malo svežeg peršuna
Jednostavan recept za povrće iz tiganja:
Isecite patlidžan na kolutove, pa propržite u tiganju ili poređaje na pleh obložen pek papirom i pecite u rerni na 200°C oko 20 minuta. Ako ste patlidžan pržili u tiganju, izvadite ga, pa u isti dodajte seckani crni luk. Kada omekša dodajte seckanu papriku i tikvicu isečenu na kolutove, kao i paradajz isečen na kockice. Posolite i pobiberite, pa pospite začinskom i tucanom paprikom, kao i bujonom. Poklopite i kuvajte na srednjoj temperaturi nekih 15 minuta. Zatim dodajte patlidžan i seckani peršun, pa kuvajte povrće još 10 minuta, poklopljeno.
Pročitajte i ovo: Rolnice od patlidžana
BONUS VIDEO:
Izvor: StvarUkusa