Jednostavna jela koja se lako pripremaju su odlična kada je napolju vruće i kada ne želimo da provodimo puno vremena pored šporeta. Đuveč je popularno srpsko jelo koje se pravi od jeftinih sastojaka, a gotovo je za manje od pola sata. Mi vam predlažemo da za ručak napravite đuveč sa tikvicama koji će se dopasti svima, a ovo jelo je pravi način da iskoristite sezonsko povrće.
Sastojci:
- 2 tikvice
- 3-4 paradajza
- 1 crni luk
- 1 kašičica slatke paprike
- 3-4 kašike vode
- 2 čena belog luka
- 6 kašika pavlake
- 2 kašike brašna
- 1 veza peršuna
Recept za đuveč na ruski način:
U šerpi na malo ulja propržite sitno seckan crni luk. Zatim posolite, pobiberite i pospite slatkom paprikom. Promešajte i pržite dok ne omekša. Nakon toga sipajte malo vode, pa dodajte seckani paradajz. Kada i ona omekša dodajte seckane tikvice, kuvajte dok i one ne omekšaju, pa dodajte mleveni beli luk. Posle minut dodajte pavlaku koju ste pomešali sa brašnom, pa promešajte sve, a onda dodajte i seckani peršun. Promešajte i ostavite još minut, pa služite.
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.