Mediteranska pica sa fetom, tikvicama i lukom

Uz gotovo testo za picu pravi se za pola sata i neverovatno je aromatična.

Shutterstock

Mediteranska pica pravi se sa brojnim sastojcima poput feta sira, mocarele, tikvica, bosiljka i dve vrste luka. Ako volite picu možda ćete želeti da napravite i pikantnu korejsku picu za kojom je poludeo svet. Evo i kako da napravite mediteransku picu!

Sastojci:

  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 450 g gotovog testa za picu
  • 1 čen belog luka, sitno narendan
  • 1/2 kašičice sušenog origana
  • 1 limun, sa koricom, podeljen
  • So po ukusu
  • Biber po ukusu
  • 30 g maslina, iseckanih
  • 40 g iseckanog mocarela sira
  • 1 mali paradajz, nasečen na krugove
  • 1/3 srednjeg crvenog luka, tanko isečenog
  • 70 g tikvica iseckanih
  • 20 g bosiljka
  • 30 g feta sira

Recept za mediteransku picu sa fetom, tikvicama i lukom:

Zagrejati rernu na 230°. Tepsiju podmažite uljem. Razvucite testo za picu da prekrije dno pripremljenog pleha. U maloj činiji pomešajte beli luk, origano, 1 kašičicu kore od limuna i 3 kašike ulja; začiniti solju i biberom. Premažite površinu testa sa 2 kašike aromatizovanog ulja. Dodajte masline u preostalu 1 kašiku ulja sa ukusom i stavite na picu.

Pospite mocarelu preko testa, položite paradajz, luk i tikvice na sir. Prelijte maslinovim uljem i začinite solju i biberom. Pecite picu dok kora ne porumeni, a povrće ne omekša, 20 do 25 minuta. Pospite mariniranim maslinama i preostalim začinjenim uljem, fetom, bosiljkom i sa još origana. Nasecite limun sa koricom na kriške. Servirajte uz kriške limuna.

Pročitajte kako se pravi humus pica

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Bomba Pica   tiktok/@explorewithahjussi

StvarUkusa/L.S.