Kako da napravite domaći pesto od sremuša

Začinite i poboljšajte svoje paste uz domaći sos, bolji nego iz restorana.

Shutterstock

Pesto od sremuša možete da koristite uz pastu, picu ili veče sa prijateljima uz slani tortilja čips i različite sosove. Ukoliko volite da pravite svoj pesto, možda ćete želeti da isprobate i recept za originalni pesto od bosiljka. Evo i kakod da ga naparavite od sremuša!

Sastojci:

  • 6 velikih listova sremuša
  • 60 g rendanog kačkavalja
  • 40 g listova svežeg bosiljka
  • 1 čen belog luka, prepolovljen
  • 1/4 kašičice soli
  • 30 g oraha
  • 60 ml maslinovog ulja

Recept za domaći pesto od belog luka:

Stavite sremuš, kačkavalj, bosiljak, beli luk i so u blender i blendirajte dok ne postane kremasto. Dodajte orahe,i ponovo blendirajte dok se sve ne sjedini. Tokom blendiranja postepeno dodajte ulje u stalnom mlazu. Čuvajte u hermetički zatvorenoj posudi u frižideru do 5 dana. Servirajte uz tortilja čips ili sa pastom. 

Pročitajte kako da kod kuće napravite tahini sos

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Kako se pravi roštilj sos  TikTok/ vellacooks

StvarUkusa/L.S.