Doručak je najbitniji obrok, a ako želite da počente dan puni energije, predlažemo vam da isprobate ovaj recept. Napravite gurmanski sendvič sa sirom, šunkom i slaninom, a dve vrste dresinga mu daju poseban šmek.
Sastojci:
- 1 cvet pogača
- 350 g pilećih prsa
- 200 g belog čedar sira
- 200 g žutog čedar sira
- 1/2 crnog luka
- 50 g braon šećera
- 10 parčića slanine
- 1 kašika maka
- 5 kašika putera
- 50 g majoneza
- 50 ml jogurta
- začinsko bilje po želji
- 2 čena belog luka
- 2 kašičice dižon senfa
- 2 kašičice Vorčester sosa
Recept za sendvič za sirom, šunkom i slaninom:
U jednoj posudi pomešajte istopljeni puter, braon šećer, Vošrčester sos, senf (1 kašičica), mak i začine po želji, pa sve lepo promešajte. U drugoj posudi pomešajte majonez, jogurt, mleveni beli luk, senf (1 kašičica) i začine po želji, pa promešajte. Isecite pogaču na pola, pa donji deo stavite u tepsiju koju ste obložili alu folijom. Premažite dresingom od jogurta i majoneza, pa poređajte crni luk isečen na rebarca. Zatim poređajte seckanu šunku, kao i rendani žuti i beli čedar. Na kraju poređajte slaninu koju ste iseckali i propžili. Preklopite pogačom i prelijte dresingom od maka i putera. Pecite u zagrejanoj rerni na 180°C oko 10-15 minuta.
Pročitajte i ovo: Sendvič sa kajganom i slaninom
BONUS VIDEO:
StvarUkusa/S.B.