Sastojci:
- 4 zemičke
- 8 šampinjona, isečenih na kriške
- 120 g krem sira
- 3 kašike kisele pavlake
- 1 čen belog luka oljušten i sitno iseckan
- 75 g narendanog kačkavalja
- prstohvat bibera
- 2 kašike seckanog svežeg peršuna
Recept za zemičke punjene šampinjonima, belim lukom i krem sirom:
Zagrejte rernu na 200 C. Isecite vrh zemički i izvadite hleb iz unutrašnjosti. Stavite ih na pleh za pečenje. U činiji pomešajte šampinjone, krem sir, kiselu pavlaku i beli luk. Umešajte kačkavalj (50 g) i biber.
Kašikom sipajte smesu u zemičke. Napunite sa još malo preostalog kačkavalja. Stavite u rernu i pecite 10 minuta - dok hleb i sir ne porumene. Izvadite iz rerne i pre serviranja pospite svežim peršunom.
Zemičke možete da punite sastojcima po izboru, a ukoliko imate stari hleb, ne bacajte ga, možete da iskoristite njega umesto svežeg peciva. Ukoliko volite ovakve recepte, možda ćete želeti da napravite i punjeni hleb za užinu, bogat sirom i povrćem.
Pročitajte i kako da napravite punjeni hleb: domaće mekano testo, povrće i sir
BONUS VIDEO
StvarUkusa/L.S.