Kako da napravite najbolji gvakamole sos

Gvakamole sos je idealan za umakanje čipsa ili čiken nagetsa, savršen za žurke i druženja, a uz ovaj recept napravićete ubedljivo najbolji.

Shutterstock

Sastojci:

  • 3 avokada, zrela
  • ½ malog žutog luka, sitno isečenog na kockice
  • 2 paradajza, iseckana na kockice
  • 3 kašike sitno seckanog svežeg korijandera
  • 1 ljuta paprika, očišćena i sitno isečena na kockice
  • 2 čena belog luka, sitno naseckana
  • 1 limeta, isceđen sok
  • ½ kašičice morske soli

Recept za najbolji gvakamole sos:

Kako biste napravili gvakamole sos, isecite avokado na pola, uklonite košticu i stavite u činiju. Zgnječite avokado viljuškom i usitnite koliko volite. Dodajte preostale sastojke i dobro promešajte. Servirajte ga uz tortilja čips. Možda će vas zanimati i kako da napravite domaći pesto od sremuša.

Pročitajte i kako da kod kuće napravite tahini sos

BONUS VIDEO

This browser does not support the video element.

Trik zašto treba da dodate čokoladu u pardajz sos?  mrsdillonskitchen/instagram

StvarUkusa