Kada pravite filove, sosove... da biste ga zgusnuli morate da koristite brašno. Ali, šta se dešava kada ga nemate kod kuće ili kada zaboravite da ga dodate? Ništa ne brinite, ruska kuvarica Julija Arhipova, podelila je par korisnih saveta, koji će vam pomoći.
Ako pravite neki fil za kolače i torte ili sos, bitno je da ih napravite kako treba, a u tome će vam pomoći sastojci koje već imate kod kuće. Ruska kuvarica savetuje kojim namirnicama da zamenite brašno, a da se ukus ne promeni. U pitanju su senf u prahu i zelatin.
Ako se odlučite za senf u prahu, njega nemojte da koristite kako biste zgusnuli fil, već samo za sos. Pred kraj dodajte senf u prahu ili običan senf i sve dobro promešajte. Osim što će zgusnuti sos, ukus će biti lepši.
Ako se odlučite za želatin, njega možete da koristite i za sos, ali i za fil. Želatin se isto dodaje pred kraj, ali jako malo, jer ako dodate previže možete da napravite žele, a ne sos.
Pročitajte i ovo: Originalni recept za poslastičarski žuti krem
BONUS VIDEO:
(StvarUkusa/S.B.)
1 SASTOJAK SE NIKAKO NE DODAJE U RUSKU SALATU, BRŽE SE KVARI: Milena je otkrila kako da ostane sveža i ukusna par dana
LAVA KOLAČ OD LIMUNA I BELE ČOKOLADE: Miks kiselog i slatkog, rastopljenog u ukusnom kolaču
VEĆINA DOMAĆICA PRAVI OVE GREŠKE PRILIKOM SPREMANJA PITE: Evo kako da vam svaki put uspe i bude savršena
SVI PRAVE ISTU GREŠKU KADA SPREMAJU KARBONARE: Evo kako da pripremite najkremastiji italijanski klasik
RUSKU SALATU SMO PRAVILI POGREŠNO: Bez nje je nezamisliva slavska trpeza, a 2 trika joj poboljšavaju ukus